Duyurular

...

2022-2023 GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON DERSLERİ

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERSLERİ

HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI DERSLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DERSLERİ

MAKİNE PROGRAMI DERSLERİ

SERACILIK PROGRAMI DERSLERİ

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER DERSLERİ

ÖĞRENCİLERE DUYURULUR

2022-2023 Güz dönemi ders seçimlerinizi 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında https://login.cu.edu.tr  (Ç.Ü. Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi) adresinden tamamlamanız gerekmektedir. Ders seçimini yapmış öğrenciler 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında akademik danışmanı ile iletişim kurarak ders kaydının onaylanmasını sağlamalıdır. Süresi içinde danışman onayı yapılmayan ders kaydı, geçersiz sayılarak iptal edilir.

Not: Yukarıda belirtilen (12-18 Eylül) tarihleri arasında işlemlerini yaptırmayan öğrencilerin “Ç.Ü. Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin” 32’inci Maddesindeki haklı ve geçerli nedenlerini ilgili birimlerden alacakları onaylı belgelerini dilekçe ile Müdürlük Makamına ibraz edeceklerdir. Mazeretsiz olarak ders kaydını yaptırmayan öğrencilerin işlemleri yapılamayacaktır.

          

 

Ders kayıtlarını yapacak öğrencilerimiz yukardaki gösterilen yerden giriş yaparak ders kayıtlarını yapacaklardır. 2022 girişli öğrenciler ise birinci satıra bilenler öğrenci numarasını bilmeyen öğrencilerimiz https://yenikayit.cu.edu.tr adresinden öğrenci numarasını öğrenebilirler ve ikinci satıra ise şifre (TC numaranız) yazılarak sisteme giriş yapılabilecektir. Açılan sayfada OBS yazan kutucuğu tıklayarak gelen ekrandan derse yazılma seçilecek ve dersler ekrana gelecektir. Gelen ekranda derslerin sağ tarafındaki kutucukları tıklayarak derslerin seçimi yapılacaktır. Ders seçimi sonrası seçilen derslerin toplamı 30 AKTS olduğunda kaydet butonuna basılacaktır. Seçilecek derslerin listeleri için her öğrenci kendi programında yer alan derslerden zorunlu olanların tamamını ve seçmeli derslerden ise listede belirtilen AKTS toplamı kadar seçeceklerdir.2018,2019,2020,2021 girişli öğrenciler ise öncelikle 1. yarıyıldan başarısız ve almadıkları dersler var ise öncelikle onları aldıktan sonra 3. Yarıyıl derslerini seçeceklerdir.

Not:2020 ve öncesi girişli öğrenciler harç paralarını İş Bankası ATM'lerinden ödemelerini yaptıktan sonra ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

DERS MUAFİYET BAŞVURULARI

Çukurova Üniversitesi Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak Yönergesi (MADDE 5- (1) (a) (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) Muafiyet talep edilecek tüm dersler için başvurular, öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda/yılda, ders kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 10 (on) işgünü içerisinde, ilgili birime yapılır. Süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmez) uyarınca ders muafiyet talebinde bulunacak öğrencilerimizin ders kayıtları başladıktan itibaren 10 iş günü içerisinde Yüksekokul Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

MUAFİYET BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1) Ders Muafiyet İntibak Başvuru Dilekçesi (eksiksiz olarak doldurup imzalanacak)

    Dilekçe Örneğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.cu.edu.tr//storage/yonetmelikler/CU_Muafiyet_ve_Intibak_Yonerge_Ekleri.pdf

 

2) Onaylı Transkript

3) Onaylı Ders İçerikleri