...

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN DUYURU

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 04 Ekim 2021 tarihinde derslerin çoğunluğu yüz yüze olacak şekilde başlayacaktır. Öğrencilerimizin yüz yüze eğitimlere katılabilmeleri için iki yöntem izlenecektir. Yüz yüze derse katılım için ilk yöntem olarak iki doz aşı olduklarını belgelendirmeleri istenebilecektir. İkinci yöntem ise, aşı yaptırmamış öğrencilerimizin yayınlanmış/yayınlanacak genelgelerde belirtilmiş/belirtilecek sıklıkta PCR testi yaptırmaları ve negatif sonuç ibraz etmeleri istenebilecektir. Güncel bilgilendirmeler için https://karaisalimyo.cu.edu.tr/ web sitemizde yapılacak duyuruları takip edilmesi gerekmektedir.

Üniversitemiz 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi “Ders Kayıtları”  20 Eylül 2021-01 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında ders kaydını yapmayan öğrencilerimizin, “Ç.Ü. Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin” 32’inci maddesinde belirtilen haklı ve geçerli nedenlerini onaylı olarak belgeleyerek dilekçeleri ile Müdürlük makamına ibraz etmeleri gerekmektedir. Mazeretsiz olarak ders kaydını yaptırmayan öğrencilerin işlemleri yapılamayacaktır.

Ders kayıt aşamaları için aşağıdaki basamakların takip edilmesi gerekmektedir.  (20 Eylül-01 Ekim 2021)

Ø  https://login.cu.edu.tr adresine giriniz.

Ø  Kullanıcı Adı: Öğrenci numaranızın tamamını yazınız. Yeni kayıt olan öğrencilerimizden numarasını bilmeyenler https://yenikayit.cu.edu.tr adresinden öğrenci numarasını öğrenebileceklerdir.

Ø  Şifre: T.C. Kimlik Numaranızın tamamını yazınız.

Ø Sistemin sizden şifre değişikliği istemesi halinde yeni bir şifre belirleyebilirsiniz

Ø  Açılan sayfada “OBS” yazan kutucuğu tıklayarak gelen ekrandan “Derse Yazılma” panelini seçiniz.

Ø  Her öğrencinin kendi programında yer alan derslerden zorunlu derslerin tamamını ve seçmeli derslerin ise listede belirtilen AKTS toplamı kadar olanını seçmesi gerekmektedir.

(Zorunlu  Dersler + Seçmeli Derslerin AKTS Toplamı=30 AKTS olmalıdır. AKTS toplamı 30’un altında ise eksik ders kaydı yapmışsınızdır.)

v  Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  Bilgisayar Programcılığı Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  Harita ve Kadastro Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  Makine Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  Seracılık Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

v  Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Ders Çizelgesi için tıklayınız.

Ø  Ø  Derslerin sağ tarafındaki kutucukları tıklayarak derslerin seçimini yapınız.

Ø  Ders seçimi sonrası seçilen derslerin toplamı 30 AKTS olduğunda “Kaydet/onayla” butonuna basınız.

Ø  2018,2019,2020 girişli öğrenciler, öncelikle 1. yarıyıldan başarısız oldukları ve almadıkları dersleri sonrasında 3. yarıyıl derslerini seçeceklerdir.

Ø  2019 ve öncesi girişli öğrenciler harç paralarını İş Bankası ATM'lerinden ödemelerini yaptıktan sonra ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

NOT: Ders kaydını yapan öğrenciler, ders kayıtları ile ilgili değişiklik yapmak isterlerse “Ders Ekleme ve Çıkartma”  işlemini 04-08 Ekim 2021 tarihleri arasında, program danışmanlarından bilgi alarak düzeltmelerini yapabileceklerdir.

YURT DURUMU: Yüksekokulumuza bağlı yurt bulunmamaktadır.

DERS MUAFİYET BAŞVURULARI

“Çukurova Üniversitesi Önlisans ve lisans Muafiyet ve İntibak Yönergesi”nin 5. Maddesinin (1) (a) (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) “Muafiyet talep edilecek tüm dersler için başvurular, öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda/yılda, ders kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 10 (on) işgünü içerisinde, ilgili birime yapılır. Süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmez.” bendi uyarınca ders muafiyet talebinde bulunacak öğrencilerimizin ders kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 10 (on) iş günü içerisinde Yüksekokul Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

Muafiyet başvurusu için gereken evraklar;

1- Muafiyet/İntibak Başvuru Dilekçesi  (çıktısı alınıp eksiksiz olarak doldurulup imzalanacak)

2-Onaylı Transkript (Dilekçenin ekinde verilecek)

3- Onaylı Ders İçerikleri (Dilekçenin ekinde verilecek)